Velkolom Čertovy schody
Z vrcholu Zlatý kůň jsme se rozhlédli
Došli jsme do národní přírodní rezervace Koda
Uvítali jsme předzahrádku s občerstvením

Zápis z výpravy "Česká nej" 20. dubna 2024

Sešli jsme se podle plánu na Smíchovském nádraží. Jako první dorazila Marcela a Drsňák, pak Helena, Aleš, Hanka, Honza a Zuzka s Jirkou. Spořádaně jsme nastoupili do lokálky, kde stále svítil nápis: "Smíchovské nádraží, prosíme, vystupte". Nápis vydržel až do cílové stanice Beroun.

V Berouně jsme přestoupili do autobusu směr Koněprusy-jeskyně. Autobus jsme měli sami pro sebe.

Od autobusu jsme vyrazili vzhůru k pokladnám, kde jsme udělali občerstvovací zastávku, a pak jsme již obdivovali Velkolom Čertovy schody. Z vrcholu Zlatý kůň jsme se rozhlédli po krajině, a pak jsme po naučné stezce a žluté turistické značce došli do národní přírodní rezervace Koda.

Pokračovali jsme dál po žluté až do Srbska, kde jsme v restauraci U Berounky byli moc brzy, a tak jsme uvítali předzahrádku s občerstvením. Ve dvě hodiny (podle objednávky) nás paní pozvala ke krásně připravenému stolu. Přidala se k nám Zuzka S. a Ivona s Lubošem.

Výběr jídel byl dobrý a pivo mělo správnou teplotu. Po nasycení našich žaludků jsme se rozloučili se Zuzkou, Ivonou a Lubošem a šli jsme na nádraží. Na Smíchovském nádraží jsme se rozloučili a samostatně dojeli do svých domovů.

Byla to hezká výprava a Marcele pochvala za výběr restaurace.