Kde čekala zredukovaná cyklodružina
Tradiční skupinové fotografování

Cyklo-pěšo-moto výprava 2024 (zápis z putování pěšodružiny)

Tušil jsem, že budu pověřen napsáním zápisu z letošního putování pěšodružiny. Připravoval jsem se, že budu psát o "pěšodružince", protože jsme byli přihlášení jenom 3 pěšáci: Marcela jako rádce, Helena a já. Na poslední chvíli se k nám ale ještě přidal Aleš, který se při trénování na cyklotrasu lehce poranil a raději zvolil pěšotrasu. Takže jsme se rázem rozrostli na pěšodružinu!

Celá akce probíhala přesně podle itineáře, který připravila rádkyně Marcela: odjezd v 10.50 ze Zličína autobusem 311 do Kozolup, kde jsme se vystoupili a nastoupili na ca 3 km pochod do Bubovic.

Trasa nás po luční a posléze lesní cestě vedle kolem stále aktivního lomu Čeřinka. Na druhé straně jsme mohli pozorovat cvičné starty a přistání větroňů z bubovického letiště (LKBU). Počasí přálo, sluníčko svítilo, vše bylo krásně svěže zelené, kytičky na louce kvetly a povídání bylo příjemné. Soustředilo se na vzpomínky na minulé výpravy OSaP, zahradničení a dubnovými mrazy poničenou vegetaci atd. atd.

Přesně podle plánu jsme ve 12.30 došli do bubovické restaurace Rošáda, kde již čekala vzhledem k odpadnutí Hanky a Honzy (technická závada na kole) zredukovaná cyklodružina. Zbyli jen 3... Podle pamětnic a pamětníků výprav CPM to bylo poprvé, kdy pěšáků bylo více než cyklistů!

Vcelku dobře jsme se na zahrádce v Rošádě najedli a napojili. A absolvovali tradiční skupinové fotografování, tentokrát s pomocí jednoho ochotného návštěvníka restaurace.

Po obědě se pěšodružina vydala k Solvayovým lomům a malým okruhem zpět na zastávku autobusu v Bubovicích. A protože Náčelník objednal i na odpoledne příznivé počasí bez deště, tak jsme na zastávku došli jen lehce pokropeni, i když na obzoru byly hrozivé černé mraky a hřmělo a blýskalo se.

A pak už jen následovala bezpečná cesta zpátky, opět autobusem 311 na autobusové nádraží na Zličíně. A tak jsme si mohli i letos zanotovat "Sláva nazdar výletu – pardon, výpravě! – nezmokli jsme, už jsme tu!".

Letošní pěšoputování bylo opět milé, příjemné, bylo to opravdu fajn. Velké poděkování všem, kteří letošní CPM připravili a vedli!