Oddílovka u stolu č. 7, OSaP 02.02.2022

Druhý měsíc v roce bývá již několikátý rok v ČR za sebou, přesněji od roku 2013, označován příznivci abstinence jako Suchej Únor www.suchejunor.cz. Toho jsme my, jak a proč se dozvíte v zápisu, nemohli na letošní druhé oddílovce druhý den v druhém měsíci dostát.

Druhé letošní oddílovce předcházela čilá emailová komunikace, zda bychom neposunuli začátek tak, abychom mohli společně sledovat v TV pořad Prostřeno! Své kuchařské umění v něm totiž předváděl Michal, syn Vladka. I přes nabídku profesionální instalace TV do salónku od Jirky Jíry byla tato možnost tvrdě zpátečnickým jádrem OSaP odmítnuta a čas začátku ponechán na 18:00 hodin.

Druhý, ano až jako druhý jsem přišel do salonku Pod Říp, první tu byli Hurníci. Vlastně jen ve tmě se svlékající Linda. Ještě než se stačila zcela..., už nás personál vyháněl! Nějakým nedorozuměním jsme totiž neměli vytvořenu standardní rezervaci, a to se v historii oddílovek stalo již minimálně podruhé! Personál to vyřešil velmi jednoduše – stůl číslo 7 v druhém salónku. Každý druhý příchozí OSaPák či OSaPačka samozřejmě nejprve zamířili Pod Říp. Teprve napodruhé trefili ke druhému stolu ve druhém salonku s číslem 7.

Stůl se postupně zaplňoval a až posledním příchozím byl Vladek, který doma poctivě sledoval výše zmíněné synovo počínání. My ho sledovali taky, ale potajmu, na mobilu.

Družná zábava plynula, jídlo se jedlo, pivo se pilo a najednou se objednávali panáčci něčeho ostřejšího. Může za to, jak jinak, Marcela, která začala vybírat peníze na provoz našich www stránek. A při té příležitosti, zcela v rozporu s GDPR, sepisovala data narození z důvodu přehlednosti a organizovanosti požívaní těchto panáčků.

Samozřejmě, že k zábavě patří i nějaké ty vtípky a fórečky. "A tohle tam taky nezapomeň zapsat!" Tím si můžete být jisti, že jsem zapomněl.

Druhý oslavenec byl Jurášek a první Linda, kterým jsme svorně připili a popřáli mnoho zdraví. V lednu je těch oslavenců v našich řadách o dost více, ale i když ten Suchej Únor není pro nás limit, přece jen máme své osobní limity. Tedy jsme ostatní nechali na tu druhou, určitě větší polovičku panáčkovaní.

Jistěže těch menších lokálních témat u stolu a hovorů a poznámek a vtípků a dalšího bylo o mnoho více. Ale jak jsem už v nějakém předchozím kronikovém zápisu psal, ano toto není můj první zápis, pokud to chceš vědět přesně či zažít, musíš jednoduše přijít a pobejt:-)